
کافئین قهوه سرد بیشتر است یا گرم
حتما شما هم مثل من عاشق یک فنجان قهوه خوشمزه هستید. اما آیا تا به حال فکر کردهاید که کدام نوع قهوه، گرم یا سرد، کافئین بیشتری دارد؟ پاسخ این سوال ساده نیست، زیرا مقدار دقیق کافئین در هر کدام از نوشیدنیها به مواردی مانند: مدت زمان دم آوری، دمای آب، نسبت قهوه به آب و حجم سرو بستگی دارد. با این حال امروز قصد داریم با نگاهی عمیقتر میزان کافئین قهوه سرد و گرم را بررسی کنیم.
عوامل تاثیر گذار بر کافئین قهوه گرم و سرد
اجازه بدهید قبل از اینکه بخواهیم وارد بحث مقایسه کافئین قهوه سرد و گرم شویم، یک نگاه کلی به عوامل تاثیر گذار در میزان کافئین قهوه ها بیندازیم. از فاکتورهای مهم در این زمینه موارد زیر هستند:
دانه قهوه
دو گونه از گیاهان محبوب برای تولید دانههای قهوه وجود دارد که شامل قهوه عربیکا و روبوستا است. طبق یک مطالعه در سال 2016 ، دانههای قهوه روبوستا معمولاً دو برابر بیشتر از دانههای عربیکا کافئین دارند.
عوامل دیگری که میتوانند بر میزان کافئین موجود در یک فنجان قهوه تأثیر بگذارند عبارتنداز:
- نوع رست
- روش دم کردن
- مقدار قهوه آسیاب شده
- اندازه سرو
تفاوت قهوه گرم و سرد
هر دو نوع قهوه از دانههای قهوه تهیه میشوند، اما تفاوتهای اساسی در روش تهیه، طعم و حتی کافئین آنها وجود دارد. در ادامه به بررسی دقیق این تفاوتها میپردازیم:

روش دمآوری
در روش دمآوری قهوه گرم، دانههای قهوه آسیاب شده با آب داغ دم میشود. این روش دمآوری سریع و رایجترین روش تهیه قهوه است. این در حالی است که در روش دمآوری قهوه سرد، دانههای قهوه آسیاب شده به مدت طولانی (حداقل 12 ساعت) در آب سرد خیس میشوند.
طعم و عطر
قهوه گرم معمولاً طعم اسیدیتر و تلخی بیشتری دارد. این موضوع به دلیل دمای بالای آب و زمان کوتاه دمآوری است که باعث میشود روغنها و ترکیبات تلخ بیشتری از دانههای قهوه استخراج شود. این در حالی است که فرآیند طولانی دم کردن در قهوه سرد طعمهای شیرینتر و ملایمتری را از دانههای قهوه استخراج شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص میزان کافئین لازم برای بدن میتوانید مقاله سایت زوم لایف را مطالعه فرمایید.
کافئین قهوه سرد بیشتر است یا گرم؟
اگر بخواهیم به صورت واضح پاسخ این سوال را بدهیم، قهوه سرد و قهوه گرم هر دو میتوانند کافئین زیادی داشته باشند، اینجاست که باید به بررسی شرایط بپردازیم. دو معیار اصلی برای تعیین میزان کافئین در هر دو نوشیدنی وجود دارد.

میزان دمای آب برای دم آوری
دم آوری اصولی قهوه سرد، حدود 12 ساعت زمان می برد. یعنی اینکه در طی دم آوری سابه قهوه و آب سرد مدت زمان بیشتری در تماس هستند، پس میزان کافئین قهوه سرد هم بیشتر خواهد بود. البته بسیاری از متخصصان قهوه با این نظر چندان موافق نیستند و از نظر آنها دما هم نقش اساسی را در میزان انحلال کافئین در زمان دم آوری ایفا میکند.
حالا نتیجه چیست؟ با اینکه در روش سرددم، زمان تماس آب و قهوه بیشتر میباشد، اما این به معنای استخراج بیشتر کافئین نیست. دلیل آن این است که دمای پایین آب، سرعت حل شدن کافئین را به شدت کاهش میدهد. حتی اگر زمان تماس را افزایش دهیم، باز هم مقدار کافئین استخراج شده به اندازه آب داغ نخواهد بود.
نسبت قهوه به آب
جوزف ریورا یکی از متخصصان قهوه در این زمینه نظر جالب دیگری را مطرح کرده است و آن بررسی روش تهیه قهوه سرد است. برای تهیه این نوشیدنی معمولا از مقدار بیشتری قهوه حدود 2 الی 2.5 برابر بیشتر نسبت به قهوه گرم استفاده میکنند. بنابراین نوشیدنی سرد شما غلظت بیشتری دارد که در زمان سرو با تکه های یخ یا شیر رقیق می سازند. این موضوع سبب شده که نسبت قهوه به آب در بالا بردن کافئین قهوه سرد هم موثر باشد یا حتی سبب برابری میزان کافئین آن با قهوه گرم گردد.

جمع بندی
در مورد میزان کافئین قهوه سرد و گرم، همیشه یک بحث جالب وجود داشته است. به طور کلی، قهوه گرم به دلیل دمای بالاتر آب، کافئین بیشتری را از دانههای قهوه استخراج میکند. اما این به این معنی نیست که قهوه سرد کافئین کمی دارد. عوامل دیگری مثل مدت زمان دمآوری و نسبت قهوه به آب هم روی میزان کافئین تأثیرگذار هستند. پس نمیتوانیم بگوییم که همیشه یک نوع قهوه کافئین بیشتری دارد.
در پایان پیشنهاد میدهیم که انواع مختلف قهوه را امتحان کنید و در نهایت سراغ گزینهای بروید که با نیازها و سلیقهتان سازگاری دارد.
سوالات متداول
برای لاغری قهوه سرد خوبه یا قهوه گرم؟
هر دو قهوه سرد و گرم میتوانند به کاهش وزن کمک کنند. در کل انتخاب قهوه بدون افزودنیهایی مانند شیر پر چرب، شکر و خامه میتواند در کاهش وزن شما موثر باشد.
کدام قهوه برای سلامتی بهتر است؟
هر دو منبع غنی آنتی اکسیدان و مواد مغذی هستند و ارزش غذایی تقریبا برابری دارند.
این محتوا توسط آگهی دهنده منتشر شده و مجله اینترنتی لاجورد مسئولیتی در قبال آن ندارد.